19 Nisan 2009 Pazar

Anadolu Kavagında bir Cumartesi...

Bugun Ayça ile birlikte Anadolu Kavagına gittik..

Şehirden yaklaşık Çevreyolu kullanıldıgında 45 dakika 1 saat uzaklıkta. Yani İstanbul trafigi düşünüldüğünde o kadar da uzak değil.. Anadolu Kavağına yaklaştıkça yol yeşilleniyor, ormanlar içinde. Gerçekten çok güzel...
ilk olarak golden Fish, oranın insanlarının deyimiyle :) altın balık restauratına oturduk... Pek tavsiye etmiyorum... hem pahalı hem de daha iyisi olabilir... nitekim güneşli bir yemek ardından bu kadar geldik bari biraz dolasalım dedikk... bindik arabaya kale tarafına dogru suzuldukk...
Gezmenin guzellikleri, daha başarılı yerler keşfedilebiliyor.

Yoros cafe restaurant
Tel: 2163202056
GSM: 5336968239
http://www.yoroscaferestaurant.com/

Gelecekte de gitmek için onerilecek bir yer. Ozellikle yazın cok daha guzel olacaktır. Gittigimizde çimlerin uzerine atılmış ancak henuz hazırlanmamış yastıkları gorduk. Yani yazın gidilebilecek bir mekan. Açıkcası manzara deniz kenarından kat be kat guzeldi. Bir tarafta orman, bir tarafta deniz manzarası, bir tarafta kale surları. Cafe Kalenin yanına açılmış dolayısıyla, Yoros kalesini gezmek isteyenler için de güzel bir mekan. Burası aynı zamanda iskelenin üzerinde bulunan Yosun Restaurant'ın sahiplerinin, orayı da denemek güzel olabilir.

Benim için önemli detaylar: Tuvaletler temiz ama bir detay paralı :) bir TL verip tuvalete giriliyor.

Iskelenin yakınında yemek yemek demek gelen giden vapurları, ikele yanına yanaşan tekneleri duymak ve insan kalabalığı içinde olmak demek. Hem de onunuzde bolca tekne olduğu için deniz de manzara da doğru düzgün görülemiyor. Doğaya yukardan bakmak daha keyifli :)

Anadolu Kavağına Gidiş:
FSM köprüsüne gelmeden son çıkıştan sağa Polonezköy tarafına takip ediliyor. Polonezköy'e dönmeden düz gidiliyor. Anadolu Kavağı tabelaları takip ediliyor. Önemli olan çocuk/piknikci parkını kaçırmamak sahile yanaşıldığında. Anadolu Kavağı yolu iki arabalık, aydınlıkta gitmek daha sağlıklı olur.


Yoros'tan görüntü...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder